Vlotter grondstofverklaringen aanvragen via digitaal loket OVAM

23.11.2017

Een grondstofverklaring aanvragen bij de OVAM? Via het nieuwe webloket gebeurt dat voortaan sneller en volledig digitaal!

Bepaalde afvalstoffen kunt u ook als grondstoffen gebruiken

Zolang u de voorwaarden in VLAREMA respecteert. In sommige gevallen moet u daarvoor een grondstofverklaring aanvragen bij de OVAM. Binnenkort gebeurt die hele procedure papierloos via het nieuwe webloket voor grondstofverklaringen.

Wat verandert er concreet?

In het webloket voor grondstofverklaringen kunt u volledig digitaal een aanvraag indienen. U ziet meteen welke informatie en bijlagen we verwachten. Dat is handig: zo kunt u niets vergeten. Hebt u al eens een gelijkaardig dossier ingediend? Kopieer dan het vorige dossier, zo hoeft u maar enkele zaken te wijzigen.

Ook bij de behandeling van uw aanvraag komt geen papier meer te pas. In het webloket kunt u de status van uw dossier nagaan. Als we een vraag hebben, dan stellen we die in het webloket. U krijgt dan een mailtje en kunt uw antwoord kwijt in het loket. Zo houden we alle informatie over het dossier samen op één plaats. Aan het eind van de rit zal u dus ook de beslissing van de OVAM in het webloket terugvinden.

Analyse grondstofverklaring

Wie al een grondstofverklaring heeft, moet jaarlijks zelf analyses uitvoeren. Die analyses moet u vanaf nu in het nieuwe webloket opladen. Komt de deadline in de buurt, dan sturen we u een herinnering.

Voor het transport van de afvalstoffen kunt u nog altijd een papieren versie van de grondstofverklaring meegeven aan de vervoerder. Maar u kunt hem evengoed een PDF-versie laten downloaden op een tablet. Zolang u maar het bewijs kan leveren van een geldige grondstofverklaring.

Efficiënter, transparanter en goed voor het milieu

Dankzij het webloket sparen bedrijven én de OVAM tijd uit. Bij de aanvraag is het meteen duidelijk welke informatie we verwachten. Bedrijven kunnen op elk moment de status van hun dossier raadplegen. En elk dossier dat we niet afdrukken, is weer een boom uitgespaard … 

Praktisch                                

Hier vind je binnenkort de link naar het webloket, een handleiding, de toepasselijke wetgeving en een woordje uitleg.

Nog vragen? Mail naar thomas.derveaux@ovam.be of info@ovam.be

Bron:

http://www.ovam.be/vlotter-grondstofverklaringen-aanvragen-via-digitaal-loket

Deel dit bericht: 
Deel dit bericht