Grondwijzer vzw is op zoek naar een Adviseur Grondverzet ter versterking van haar team!

01.09.2023

Ook interesse om door te groeien in de wereld van het grondverzet en bij te dragen tot de circulaire economie? 

Bijna 20 jaar geleden stond SGS – samen met partners Bouwunie en Netwerk Architecten Vlaanderen -aan de wieg van Grondwijzer vzw, de snelste bodembeheersorganisatie van Vlaanderen. Een bodembeheersorganisatie heeft als doel om uitgegraven, gebaggerde en/of geruimde bodemmaterialen (grond en specie) te traceren van herkomst tot bestemming en daarbij het correcte hergebruik te controleren. Op deze manier kunnen we vermijden dat verontreinigde gronden bijvoorbeeld zouden toegepast worden in woongebieden en volgen we deze partijen verder op zodat we zeker zijn dat deze bodemmaterialen eerst gereinigd worden vooraleer ze hergebruikt worden. Tegelijkertijd dragen we zo ook bij tot de circulaire economie en stimuleren we het hergebruik van bodemmaterialen.

 

Functieomschrijving

Als Adviseur Grondverzet ben je verantwoordelijk voor:

 • de kwalitatieve controle van bodemonderzoeken (technische verslagen) waarin de kwaliteit van bodemmaterialen bepaald wordt.
 • het afleveren van toelatingen aan aannemers om bodemmaterialen te mogen hergebruiken;
 • het leveren van studiewerk;
 • het verstrekken van informatie en advies inzake de grondverzetsregeling.

 

Op termijn is het mogelijk door te groeien en zou je ingezet kunnen worden voor het uitvoeren van werfcontroles en het auditen van tussentijdse opslagplaatsen, grondreinigingscentra en centra voor slibverwerking.

 

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je staat in voor de beoordeling van technische verslagen in het kader van grondverzet (VLAREBO-wetgeving).
 • Je stelt bodembeheerrapporten op.
 • Je geeft professioneel advies aan onze klanten.

 

Functie-eisen

 • Je genoot een hogere milieu- of wetenschappelijk/technische opleiding.
 • Je bezit bij voorkeur relevante ervaring in de bodemsector; ervaring met grondverzet bij de overheid, een studiebureau of aannemer is een groot pluspunt.
 • Je levert nauwkeurig werk af binnen de vastgestelde deadlines.
 • Je bent een teamspeler die eveneens zelfstandig kan werken met gevoel voor verantwoordelijkheid.
 • Je ben gezond kritisch en durft je mannetje te staan terwijl je toch klantvriendelijk blijft.
 • Je kunt op een duidelijke en gestructureerde manier in het Nederlands met onze klanten communiceren en beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden.
 • Een rijbewijs B is aanbevolen indien je wenst door te groeien naar werfbezoeken en auditing.

 

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Of je nu een ervaren professional bent of een opkomend talent, bij Grondwijzer vzw bieden we je een job met perspectief op persoonlijke en professionele groei.

Je werkt voor Grondwijzer vzw, maar onder een SGS-contract. Als stabiel bedrijf staat SGS garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen. Geen fietsfan? Geen zorgen! Onze kantoren op de Noorderlaan te Antwerpen zijn ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Na een inwerkperiode van enkele maanden evolueert je werkindeling gradueel naar maximaal 3 dagen thuiswerk per week.

 

Interesse om deel uit te maken van ons kleine gespecialiseerde team?

We zijn benieuwd naar je reactie! Solliciteer online en help mee om de toekomst van duurzaam bodembeheer vorm te geven! Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar sandra.beert@sgs.com. Ze zal je met veel plezier verder helpen! Hopelijk tot snel!

 

Deel dit bericht: 
Deel dit bericht