Grondwijzer te gast bij de Raad van Bestuur van Bouwunie Infrastructuurwerken vzw

04.12.2017

Grondwijzer was één van de sprekers en lichtte de geplande wijzigingen op het vlak van grondverzet toe aan de aanwezigen.

De belangen van de infra-aannemers worden behartigd door Bouwunie Infrastructuurwerken. Met bijna 600 leden is Bouwunie Infrastructuurwerken een belangrijke beroepsorganisatie voor infra-aannemers in Vlaanderen.

Dit is de sectororganisatie met clusterwerkingen voor de wegenbouwers, aannemers burgerlijke bouwkunde en waterwerken; de aannemers uit de kabel- en leidingsector, grondwerkers; boringen en aanverwante technieken.

Op 24/10/2017 vond een nieuwe bestuursvergadering van de Bouwunie Infrastructuurwerken vzw plaats waarop 2 sprekers uitgenodigd waren voor een infosessie:

  • Jef Daems, projectleider KLIP / A.I.V. kwam de stand van zaken i.v.m. KLIP toelichten;
  • Timothy Geerts, diensthoofd Grondwijzer vzw kwam de geplande wijzigingen op het vlak van grondverzet verduidelijken. Onder andere volgende zaken kwamen hierbij aan bod:
    • Wijzigingen nieuw VLAREBO
    • Stappenplan asbest TV
    • Tracimat
    • Gelijk speelveld Bouwstof - Bouwkundig BodemGebruik

Het bleek voor alle aanwezigen een interessante avond waarbij na de vergadering nog lang werd nagepraat over de aan bod gekomen onderwerpen.

Meer info over de Bouwunie Infrastructuurwerken vzw?

Bezoek: https://www.bouwunie.be/nl/sector/infrastructuur

Ook interesse in een in-house opleiding omtrent grondverzet?

Contacteer: Timothy Geerts

Deel dit bericht: 
Deel dit bericht