Grondwijzer blikt terug op een succesvol Matexpo

23.10.2017

Van woensdag 6 tot 10 september 2017 vond voor de 37ste keer Matexpo plaats in Kortrijk Xpo. Deze belangrijke bouwmaterieelbeurs is een 100% professionele beurs gericht op de volledige bouwsector, één van de belangrijkste economische sectoren van het land.

Matexpo

De grootste merken ter wereld waren er aanwezig. Bezoekers werden verwelkomd door 370 exposanten, constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen verspreid over een oppervlakte van 135 000 m². Gregory Olszewski, algemeen directeur Matexpo: “Ze stelden hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans kregen om kennis te maken met een gevarieerd aanbod aan bouwmachines, recycling- en breekinstallaties, bouw- en hijskranen, werfvoertuigen, stellingen, bekistingen, en tal van andere uitrustingen. Er waren ruim 1500 merken vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs. In de marge ook heel wat ontbijtvergaderingen, lezingen en colloquia.”

Ook Bouwunie & Grondwijzer present

Bouwunie organiseerde er – samen met partners Sitech Belgium, Stradus Infra, Trimble, Grondwijzer en BTV Control – de ontbijtsessie ‘4 x 1000 seconden voor de infra-aannemer’. In 4 korte seminars van 1000 seconden toonden ze infra-ondernemers wat ze te winnen hebben bij het op orde stellen van hun technisch beleid: Waarop dient uw werfleider te letten bij grondverzetsprojecten? Wat zijn de nieuwe technologieën voor het meten, communiceren en sturen op de werf van de toekomst? Weet u dat bij het aanboren, herstellen en verwijderen van asbest cement leidingen de vrijgekomen asbestdeeltjes gezondheidsbedreigend zijn?

Interesse in de presentatie van Grondwijzer? Neem even contact op met Timothy Geerts en u ontvangt een exemplaar via mail.

Bouwunie en bodembeheerorganisatie Grondwijzer - present met een fraaie stand in hal 1 - bezorgden de aannemers heel wat informatie. Blikvanger van de beurs was de windhoos-doos van Bouwunie. Het leuke vangspel lokte heel wat aannemers op de stand.

Bron: https://www.bouwunie.be/nl/news/Matexpo-2017

Deel dit bericht: 
Deel dit bericht